Partnerbijdrage

Wat levert goede projectadministratie software op?

Belang van goede projectadministratie voor bouw- en constructiebedrijven

Blog Onproad goede projectadministratie software

Blog ONPROAD,
Bij de projecten van bouw- en constructiebedrijven komt veel kijken. Zo zijn er natuurlijk de klantcontacten, de administratie van de gegevens van (potentiële) klanten en de financiële afhandeling van de opdrachten die daaruit voortkomen. Daarnaast is er het project zelf: de uitvoering van de opdracht, de inzet van mensen en materiaal en de planning en rapportage die dit met zich meebrengt. Een beetje ondernemer heeft dan ook veel ballen in de lucht te houden en moet liefst ook nog op elk moment weten waar elke ‘bal’ zich bevindt. Goede projectadministratie software is hierbij ontzettend belangrijk.

Controle

Omdat een project zo complex is, loop je het risico zaken over het hoofd te zien. Projectadministratie geeft controle over de uitvoering, de voortgang en de kosten van een project. Met de juiste projectadministratie software heb je altijd en overal inzicht en overzicht. Het stelt je in staat om meerdere projecten tegelijkertijd uit te voeren en altijd alle actuele informatie op een rijtje te hebben. Zo bespaar je tijd en geld.

Overzicht en inzicht

Waar bewaar je je klantgegevens, hoe zie je in welk stadium het project zich bevindt en welke teams en materialen je kunt inzetten? Er zijn bedrijven die voor elk van deze zaken verschillende systemen gebruiken: een database voor klantgegevens, een spreadsheet voor de financiën, een kalender voor de planning. Goede projectadministratie software geeft informatie over alle aspecten van een project, waardoor het niet nodig is om tussen verschillende systemen te schakelen en zelf de eindjes aan elkaar te knopen. Met één toepassing kun je alle gegevens die je nodig hebt overzien in een eenvoudig te begrijpen en te bedienen dashboard.

Gemak

Je hebt veel opdrachten uit te voeren en weinig tijd. Als je een nieuw systeem gaat gebruiken, wil je dus niet dat het je extra tijd gaat kosten. De juiste software is simpel op te zetten en eenvoudig in het gebruik en het weergeven van complexe informatie. Het stelt je in staat om van elke klant en ieder project eenvoudig en snel de gegevens in te zien, van de eerste klantgegevens tot de goedgekeurde offertes. En als je er toch zelf niet helemaal uitkomt, dan wil je snelle en vakkundige ondersteuning krijgen van de leverancier, zodat je vlot weer verder kunt.

Vat op de financiën

Goede projectadministratie software geeft je inzicht in de werkelijk gemaakte kosten en opbrengsten van een project. Hierdoor heb je grip op de uren en kosten van je personeel en inzage in je budget. Het geeft je de mogelijkheid om tijdig bij te sturen, zodat je kunt voorkomen dat het budget wordt overschreden. Ook maakt het geautomatiseerde facturen, waardoor er geen extra handelingen nodig zijn. Ook dit is een besparing.

Met goede projectadministratie software heb je overzicht en inzicht, waardoor je grip houdt op je uitgaven en tijd en geld bespaart. Het biedt gemak, waardoor het managen van (verschillende) projecten een eenvoudige en prettige taak wordt, waarbij je de controle hebt over de uitvoering en je kunt concentreren op het werk in het veld.

Kennismaken met goede projectadministratie software? ONPROAD biedt een alles-in-één projectadministratie applicatie aan, die eenvoudig te leren en te gebruiken is. Het product is gemaakt door mensen met een bouwachtergrond, die vanuit deze ervaring en kennis een applicatie hebben opgezet die voldoet aan de wensen en eisen van organisaties die projectmatig werken. Meer weten of direct aanmelden voor een (proef)abonnement? Klik dan HIER!

Meer nieuws van Onproad