Opleiding

TIP Group start internationale Monteurs Academy met Innovam

Trailermonteurs worden in 9 maanden opgeleid en gecertificeerd

TIP Group start internationale Monteurs Academy met Innovam

Cursisten uit Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk worden door Innovam in negen maanden tijd opgeleid tot TIP- gekwalificeerde trailermonteurs

Monteurs spelen een cruciale rol in de truck- en trailerindustrie en zorgen zo voor een vlot en veilig onderhoud van de vele wagenparken. TIP Group erkent hun aandeel in de transportsector en lanceert daarom  de allereerste opleiding tot trailermonteur – de TIP Mechanic Academy in Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De Academy is ontwikkeld in samenwerking met Innovam, trainings- en certificeringsinstituut voor de mobiliteitssector in Nederland, dat bekend staat om het aanbieden van hoogwaardige internationale trainingsondersteuning om werknemers op te leiden en te certificeren.

Revolutionaire TIP Mechanic Academy is eerste in transportsector

“De TIP Mechanic Academy is revolutionair en de eerste in zijn soort binnen de transportsector, waarbij cursisten in negen maanden tijd tot TIP- gekwalificeerde trailermonteurs worden opgeleid”. De Academy is zodanig ingericht dat deze een combinatie biedt van training onder leiding van een instructeur, zelfstandige deelname aan online training en hands-on training, zodat cursisten de vaardigheden en kennis kunnen ontwikkelen die nodig zijn om uit te blinken als een gekwalificeerde trailermonteur op TIP-niveau. “Het verheugt ons daarom zeer om de start van de Academy in het Verenigd Koninkrijk aan te kondigen op 4 september!” zegt Eeske Hanrath, Group Talent Development Director.

Innovam: partner in hoogwaardig beroepsonderwijs voor de TIP Mechanic Academy

“We zijn erg trots dat we TIP kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen en uitrollen van deze TIP Mechanic Academy”. Vanuit onze rol binnen het beroepsonderwijs zijn we al jaren actief in het opleidingssegment met ‘de grote wielen’ en hebben we veel expertise opgedaan om medewerkers vervolgens te beoordelen op hun opgedane expertise ten behoeve van officiële certificering. TIP wilde de kwaliteit van de opleiding waarborgen en daarom hebben we samen een ‘blended” pakket aan lesmaterialen ontwikkeld. Innovam zal optreden als het onafhankelijke certificerings- en exameninstituut van de TIP Mechanic Academy. “Ik kijk er daarom naar uit om in 2024 te starten met het certificeren van de eerste TIP-monteurs”, zegt Bernd-Jan de Rooij, Manager International Business Development van Innovam.

TIP’s ambitie: koesteren van talent en verhogen van monteurskwaliteit

Het is een duidelijke ambitie van TIP om talenten te koesteren en de kwaliteit van monteurs in de industrie in zijn algemeenheid verder te verhogen, zodat de veiligheid van elk voertuig na de service nog beter kan worden gegarandeerd. Door verder te investeren in de groei en ontwikkeling van toekomstige professionals, willen we een bloeiende gemeenschap van bekwame en toegewijde mensen binnen TIP vormen.

Intensief trainingsprogramma van praktijksessies en online leren

Via dit negen maanden durende trainingsprogramma wordt hun theoretische kennis verhoogd en de praktische- en mechanische vaardigheden verder verbeterd. De Academy behandelt een uitgebreid scala aan onderwerpen, waaronder traileronderhoud, diagnose, reparatie en veiligheid. Stagiairs krijgen praktijkgerichte training in onze beste faciliteiten en werken met echte trailers onder toezicht van onze ervaren mentoren. Door een combinatie van praktische sessies onder leiding van een instructeur, toegang tot e-learning modules en het verwerven van veel praktijkervaring krijgen ze de kans om rechtstreeks van TIP-experts te leren en hun nieuw verworven kennis snel in praktijkscenario’s toe te passen.

Investeren in de toekomst van monteurs en servicekwaliteit

“We hebben de TIP Academy opgericht om de hoge kwaliteit van service die TIP aan haar klanten biedt nog beter te waarborgen en tegelijkertijd goed presterende monteursteams te ontwikkelen. Cursisten zullen alle benodigde vaardigheden onder de knie krijgen, van truck-, carrosserie- en bandentechniek tot metaalbewerking. De certificering zal bewust worden uitgevoerd door een onafhankelijke en gekwalificeerde organisatie, om de hoogste normen van geloofwaardigheid en objectiviteit in het beoordelingsproces te garanderen. We zijn er erg trots op dat we investeren in toekomstig TIP-talent, of ze nu al ervaring hebben of niet!” zegt Jan van Vugt, Director Maintenance & Development bij de TIP Group.

Vorig bericht Forse groei voor scale-up Quatt
Volgend artikel Nieuw bestuur ondernemingsplatform beter business presenteert visie in de Koepel

Nu op WijNoordHolland