Samenwerking

AlliantiePartners kondigt Nationale Monitor Alliantie Competenties

In een steeds meer verbonden en complexe wereld zijn allianties en samenwerkingsverbanden cruciaal

AlliantiePartners kondigt Nationale Monitor Alliantie Competenties

Zwolle,
AlliantiePartners, een organisatie in de alliantie- en samenwerkingssector, kondigt de eerste Nationale Monitor Alliantie Competenties aan. In een steeds meer verbonden en complexe wereld zijn allianties en samenwerkingsverbanden cruciaal. Zo stelt het Planbureau voor de leefomgeving dat Nederland zonder betere samenwerking vastloopt in de ontwikkeling van woningbouw, landbouw en natuur. Maar in de praktijk ontbreekt het bij organisaties aan wetenschappelijke kennis over de competenties die cruciaal zijn om te overleven. Daarom werkt AlliantiePartners nauw samen met onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen om dit voor Nederlandse organisaties in de profit, publieke en non-profit sector in kaart te brengen.

Alliantievaardigheden verbeteren

Het onderzoek biedt een diepgaande analyse van 15 aspecten die voor iedere samenwerkende organisatie van belang zijn, waaronder de aanwezigheid van een samenwerkingsstrategie, goede besturing, lerend vermogen en het benutten van samenwerking voor innovatie. Door inzicht te bieden in de sterke punten en uitdagingen van samenwerkend Nederland, genereert AlliantiePartners waardevolle kennis die organisaties helpt hun alliantievaardigheden te verbeteren en succesvoller te opereren in een snel veranderende wereld. De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens een speciaal evenement op 21 juni 2024. Dit evenement biedt organisaties een unieke kans om in gesprek te gaan over de bevindingen en concrete aanknopingspunten mee te nemen naar de eigen organisatie om deze verder te verbeteren.

Het onderzoeksteam

Het onderzoeksteam bestaat uit ervaren onderzoekers uit de wetenschap en uit de praktijk waaronder Toni Sfirtsis en Jorrit Hoekstra van AlliantiePartners en Isabel Estrada Vaquero en Martin Pit van de Rijksuniversiteit Groningen.

AlliantiePartners nodigt alle organisaties die betrokken zijn bij allianties en samenwerkingsverbanden uit om deel te nemen aan dit belangrijke onderzoek en aanwezig te zijn bij de presentatie van de resultaten op 21 juni.

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBusinessNieuws