Online betalen

EPI rondt overname van iDEAL en Payconiq International af

Operationele continuïteit van iDEAL gewaarborgd

overname
European Payments Initiative (EPI) geeft aan dat de eerder aangekondigde overnames van de Nederlandse betaaloplossing iDEAL en de Luxemburgse technologieleverancier Payconiq International met succes zijn afgerond.

Bevestiging EPI

EPI is verheugd te mogen bevestigen dat na de positieve conclusie van alle nodige relevante wettelijke goedkeuringsprocessen, de overnames van respectievelijk Currence iDEAL B.V. en Payconiq International S.A. door EPI voltooid zijn.
Deze stap betekent een belangrijke mijlpaal voor de strategie van EPI om een ​​uniform systeem en platform voor onmiddellijke betaling voor Europa te leveren. Het voltooien van deze overnames onderstreept de ambitie van EPI om een toonaangevende speler te worden in het Europese betaallandschap. Het onderstreept ook de inzet van EPI om Europa te voorzien van een innovatieve, veilige en directe digitale betalingsoplossing.

Aansluiting van EPI

Door de aansluiting van deze twee diensten is EPI in staat om de implementatie van een alomvattende betaaloplossing voor te bereiden in België, Frankrijk, Duitsland, gevolgd door Nederland – landen die samen meer dan de helft van alle non-cash betalingen in het eurogebied vertegenwoordigen, alvorens uit breiden naar andere Europese landen.

iDEAL en Payconiq fungeren als strategische assets in de missie om onder één uniform merk in Europese landen de digital wallet en een account-naar-account betaaloplossing te lanceren.
EPI heeft onlangs aangekondigd dat zijn digitale portemonnee, genaamd Wero, de manier waarop mensen betalen zal herdefiniëren.

Operatione continuïteit

“Persoonlijk wil ik mijn dank uitspreken aan alle betrokken partijen bij deze belangrijke transacties. Ik bedank onze aandeelhouders voor hun voortdurende vertrouwen in de visie en missie van EPI, evenals toezichthouders voor hun zorgvuldige beoordeling. Bovendien wil ik de medewerkers van iDEAL en Payconiq International die zich bij de EPI-familie zullen voegen van harte welkom heten. Ik geloof dat hun expertise en ervaring zeer waardevol zullen zijn voor het succes van EPI en de betaaloplossing Wero” zegt Martina Weimert, CEO van EPI.

EPI verzekert de operationele continuïteit van iDEAL en Payconiq International. Ondernemers en consumenten in Nederland, België en Luxemburg mogen rekenen op volledige beschikbaarheid van de betaaldiensten.

In Nederland maakt het nieuwe iDEAL, dat momenteel wordt uitgerold, gebruik van de technologie van Payconiq International. Nederlandse consumenten en ondernemers die iDEAL hebben geïntegreerd kunnen iDEAL op dezelfde manier gebruiken. De geleidelijke integratie van iDEAL naar Wero zal in 2025 beginnen.

Financiële informatie over de overnames wordt niet bekendgemaakt.

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBusinessNieuws