Evenement

Dijkversterking Tiel-Waardenburg open tijdens ‘Dag van de Bouw’

Op zaterdag 8 juni stellen bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen open

Dijkversterking Tiel-Waardenburg open tijdens ‘Dag van de Bouw’

Foto: Waterschap Rivierenland

Op zaterdag 8 juni vindt ‘De Dag van de Bouw’ plaats. Op deze dag stellen bouw- en infrabedrijven hun bouwplaatsen open voor jong en oud. Zo ook bij dijkversterking Tiel-Waardenburg. Een unieke kans om een kijkje achter de bouwhekken te nemen en te zien hoe het rivierengebied veilig gehouden wordt tegen overstroming.

Bezoek dijkversterking Tiel-Waardenburg

Op dit moment versterkt Waterschap Rivierenland bijna 20 kilometer Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. Bouwcombinatie Mekante Diek voert deze dijkversterking uit. Mekante Diek is een combinatie van DuraVermeer, Ploegam en Van Oord. Het bijzondere aan deze dijkversterking is, dat deze bijna geheel met elektrisch materieel wordt uitgevoerd.

Wat is er te doen?

Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn bezoekers welkom ter hoogte van de opgang Voorstraat-Waalbandijk in Neerijnen. Hier zien ze de damwandstelling en elektrisch materieel van dichtbij. Via een uitgezette looproute wordt meer informatie gegeven over de achtergrond van de dijkversterking, de werkzaamheden, archeologische vondsten en natuur. Ook zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. De entree is gratis. meer informatie is te vinden op www.dijkversterkingtielwaardenburg.nl.

Samenwerken bij bescherming tegen overstromingen

Alle dijkversterkingsprojecten die het waterschap in uitvoering of voorbereiding heeft, zijn onderdeel van het  Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP); een samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de waterschappen. Het HWBP staat de komende jaren aan de lat voor de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Voor 2050 moet in Nederland 2000 km aan dijken en bijna 400 sluizen en gemalen versterkt worden. Waterschap Rivierenland versterkt ca. 400 km aan dijken voor 2050.

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijBusinessNieuws