Subsidie

Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2023

Lokale non-profitorganisaties kunnen deelnemen aan informatiesessies op 29 maart en 4 en 5 april

Google start inschrijvingsperiode voor Community Grants 2023

Agriport,
Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van Agriport kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Google wil hiermee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en waar haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend sinds 27 maart. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er op 29 maart en 4 en 5 april aanstaande informatiesessies plaats.  

Voor lokale projecten zonder winstoogmerk

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die  een directe invloed hebben op de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Noord-Holland voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk.

Inmiddels meer dan 40 projecten gesteund met Grants

Google heeft in Nederland twee datacentra: in de Eemshaven in Groningen en op Agriport. Sinds haar komst in Nederland heeft Google 49 NGO’s in Groningen en Noord-Holland financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim 1,19 miljoen EUR. De activiteiten van deze projecten variëren van het ontwikkelen van educatieve spellen tot leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie.

Achtste keer Community Grants

In 2023 organiseert Google voor de achtste keer een Community Grants programma. Dit jaar financiert Google projecten die zich richten op onderwijs, algemeen economisch belang, overbruggen van de digitale kloof, duurzaamheid, gezondheid en wetenschap, en kunst en cultuur. Meer uitleg over de categorieën en welke activiteiten hieronder vallen is te vinden op de Community Grants website.

Vorig bericht Jens Gmiat en Ruben Satink sluiten zich aan bij Zien Group
Volgend artikel Duurzame auto komt naar provinciehuis in Haarlem

Nu op WijNoordHolland