Gebiedsontwikkeling

Ontwikkeling Spaarneboog Haarlem gaat door

450 tot 750 nieuwe woningen en vernieuwing winkelcentrum

Ontwikkeling Spaarneboog Haarlem door

Haarlem,
De gemeente Haarlem gaat verder met de plannen om het gebied rond winkelcentrum Spaarneboog in Haarlem Noord op te knappen. Er worden nieuwe woningen gebouwd, en ze gaan het winkelcentrum beter verbinden met de directe omgeving.

De plannen om het winkelcentrum te vernieuwen bestaan al langer, maar zijn nu uitgebreid. De gemeente wil ook het voormalige terrein van Quality Bakers, het Nelson Mandelapark en het voormalige terrein van bouwcenter Filippo erbij betrekken. Ze gaan dat doen samen met Hoorne Vastgoed.

Nieuwe woningen

Het gebied mist nu kwaliteit en uitstraling. Het winkelcentrum, de woonwijk en het park sluiten niet goed op elkaar aan en veel gebouwen zijn verouderd. Daarom gaat de gemeente 450 tot 750 nieuwe woningen bouwen en wordt het winkelcentrum vernieuwd. Daarnaast komt er onder andere een moderne ontmoetingsplek (Huis van de Wijk) en een sportzaal. Haarlem streeft ernaar om meer groen in het gebied te brengen. Het Nelson Mandelapark wordt opgeknapt en beter verbonden met het winkelcentrum en het Spaarne. Op die manier wordt het een aantrekkelijk stadspark.

Meedenken

De gemeenteraad heeft daartoe op 20 juli 2023 een startnotitie vastgesteld. Ze hopen in het najaar van 2026 aan de slag te gaan. Buurtbewoners zijn in 2020 gevraagd om op de plannen voor Winkelcentrum Spaarneboog te reageren. Die reacties neemt de gemeente mee. In het najaar 2023 laten ze buurtbewoners en andere belanghebbenden uitgebreid meedenken over de toekomstige plannen voor dit gebied.

Vorig bericht Deel Willemsweg Hoorn twee weken dicht vanaf 28 augustus
Volgend artikel Hoe pas je regionale marketing effectief toe?

Nu op WijNoordHolland