Energietransitie

Schotpoort Connect Ontwikkelt Laadplein voor E-Trucks

Dankzij eigen zonnepanelen kunnen elektrische vrachtwagens worden opgeladen met zelf opgewekte stroom

SCHOTPOORT CONNECT ONTWIKKELT LAADPLEIN VOOR E-TRUCKS

 Schotpoort Connect investeert actief in het vergroenen van zijn wagenpark. Op dit moment rijden er al vier elektrische vrachtwagens van Schotpoort Connect op de wegen, met meer in bestelling. De groeiende vraag van opdrachtgevers naar deze duurzame transportoplossingen benadrukt de relevantie van dit initiatief.

Zelf Opgewekte Stroom voor E-Trucks

Met als doel elektrische vrachtwagens concurrerender te maken, heeft Schotpoort Connect geïnvesteerd in duurzame laadmogelijkheden. Sinds 2019 voorziet een zonne-installatie met 500 zonnepanelen het pand in Eerbeek van stroom. Bovendien zijn de naburige panden, verhuurd aan Schotpoort Logistics, uitgerust met 3.000 zonnepanelen.

Dankzij deze installaties kunnen de elektrische vrachtwagens worden opgeladen met zelf opgewekte stroom. De uitdaging ligt in het efficiënt beheren van dit proces, aangezien de vrachtwagens overdag onderweg zijn en ’s nachts de zon niet schijnt.

Semipubliek Laadplein voor E-Trucks

Schotpoort Connect en Schotpoort Logistics presenteren een laadstation voor acht elektrische vrachtwagens. Bij Schotpoort Logistics wordt een batterij geplaatst, gekoppeld aan 3.000 zonnepanelen. Overdag laadt de batterij op, ’s nachts tanken vrachtwagens met zelf opgewekte stroom. Daarnaast zal er een semipubliek snellaadpunt beschikbaar zijn voor andere vervoerders overdag. Het laadstation wordt verwacht in gebruik te zijn in het tweede kwartaal.

Nu op WijBusinessNieuws